13 Mart 2009 Cuma

PİYAZ VE KÖFTE YILDIZ ŞEHRİYELİ PİLAV



PİYAZ:
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 tane soğan
1 tane domates
Limon ve zeytinyağı
Tuz ,maydonoz
Hazırlanışı:
Servis tabağına fasulyeler alınır.Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar serilir.Kenarları kabuğu soyulmuş domates dilimleri ile süslenir.Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyulur.Limon zeytinyağıve tuz sosu eklendikten sonra hazırdır.
YILDIZ ŞEHRİYELİ PİLAV:
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı yıldız şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 su bardağı sıcak su
tuz
Hazırlanışı:
Pirinç tuzlu sıcak suda bi saat ıslatılır.Sonra yağlar tencereye alınır.Şehriye kahverengi oluncaya kadar kavrulur.Pirinç ilave edilir üzerine yeterince tuz atılır.Pirinçler yağı çekip salıncaya kadar kavrulur.Daha sonra suyu ilave edilir.3 dakika harlı ateşte kaynatılır.Daha sonra orta ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir ve denlenmeye bırakılır.
KURU KÖFTE
Malzemeler:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
2 dilim bayat ekmek
1 tane yumurta
Tuz
Hazırlanışı:
Soğan rendelenir.Hafifçe elle sıkarak suyu atılır.Bütün malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur.Şekil verilip.Yağsız tavada kızartılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: