21 Nisan 2009 Salı

İmam Bayıldı



Malzemeler:

4 tane patlıcan

2-3 soğan

2 tane domates

10 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

½ çay bardağı zeytinyağı



Hazırlanışı:

Patlıcanlar alaca soyulur. Her iki ucu kesilmeden karnından 4’e kesilir. Tuzlanıp bir kenarda bekletilir. Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir. İçine küp doğranmış domates , sarımsak , salçalar , biraz tuz koyarak el ile ovarak iyice yumuşatılır. Patlıcanlar yıkanarak sıkılır. İç malzeme patlıcanın içine doldurulur kırmadan. Tencereye alınır. Üzerine 2 su bardağı kadar su ve yağı eklenir. Önce harlı kaynatılır. Daha sonra kısık ateşte pişirilir. Soğuyunca servis edilir.

Hiç yorum yok: