30 Aralık 2010 Perşembe

GÜVEÇTE MANTAR




Malzemeler:

500gr mantar
2 tane kuru soğan
2-3 tane sivri biber
2-3 küp domates
yumurta
tuz,kekik
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Hazırlanması:
Mantarları yıkayıp istediğiniz ölçülerde doğradıktan sonra bir tencerede harlı ateş üzerinde suyunu salıp çekmesi için pişirin.
Diğer tarafda bir tavaya sıvıyağ koyun üzerine ay şeklinde doğranmış soğanları hafif sararıncaya kadar kavurun.
Küçük küçük doğranmış biberleri ekleyin, üzerine suyunu çekmiş mantarları ilave edip karıştırın ve küp doğranmış domatesleri serdikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilinceye kadar pişirin ve ateşten alın.
Mantarı güveç kaplarına bölüştürün üzerine bir yumurta kırıp bir dim kaşar peynir ile kapatın.
200 derecedeki fırında yumurtayı istediğiniz şekilde pişirin.



 

Hiç yorum yok: