12 Kasım 2012 Pazartesi

İÇİM'DEN YEMEK GELDİ

 
Herkese Merhabalar,her işin başı sağlıkmış bir kez daha yazmak istedim:)geçen haftayı  bünyeyi dinlendirerek bitirdik, iyi güzelde ertelenmiş işlerle bu hafta uğraşmak durumunda olacağım:))
yani evin hanımına,anasına hastalanmak yasak aslında  da oldu bir kez:)neyse efenim kendimize iyi bakarak bu hafta çok çalışacağız bu hafta ki proğram öyle gözüküyor.

1 kasım 2012  MSA'da  İçimden yemek geldi etkinliğindeydim.Çok keyifli ve bol bilgili  etkinlik oldu,tanıdığım blog arkadaşlarımla hasret giderirken  daha önce bloglarını takip ettiğim arkadaşlarım ile tanışma fırsatım oldu:)Ekip ortağım ise Aylinim di,birlikte hazırladık lezzetleri .
Domates çorbası bruschetta eşliğinde,kestane püreli çikolatalı mousse ve Ravioli  köz patlıcanlı ve taze peynirli idi.Ülker markasını  hepimiz  çok iyi biliyor ve  evlerimizde gönül  rahatlığı ile kullanıyoruz ben size Ülker ürünlerinden  TAZE  PEYNİR 'den bahsetmek istiyorum.
Tatlı ve tuzlu tariflerimizde kullandığımız Labne peynir'e alternatif olarak  kullanabilirsiniz ,MSA'da hazırladığımız lezzetlerde biz kullandık test ettik gerçekten çok başarılı. Üstelik Taze Peynir (alt ta fotoğrafını gördüğünüz kutu)içinde su barındırmadığı için  hazırlayacağınız reçetenin  kıvamını bozmayacaktır.Bu önemli bilgiyi de verdikten sonra MSA da hazırladığımız üç lezzetin reçetelerini vermek istiyorum mutlaka denemelisiniz Ravioli  tarifi için ortağımın sayfasına bakabilirsiniz..
Görüşmek Üzere...
KÖZ  DOMATES  ÇORBASI,  İÇİM  TAZE PEYNİRLİ VE BAHARATLI   BRUSCHETTA  İLE
 
Malzemeler:
 
3 tane domates
tuz,karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
100 gr  konserve domates
1-2 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
1/2 kg tavuk suyu
30 gr İçim Krema
1 çay kaşığı toz şeker
 
Hazırlanması:
Domateseri ortadan ikiye bölün tuz ve karabiber serpin fıında pişmeye bırakın.
Diğer tarafta çorba tenceresine zeytinyağ dökülür küp doğranmış soğanlar sararıncaya kadar sotelenir.İnce doğranmış sarımsaklar,konserve domates ,şeker ilave edilir.İstenirse 1 küçük meksika biberi eklenebilir.Fırındaki domatesler de tenceredeki karışıma ilave edilir 10-15 dakika pişirilir ve tavuk suyu ilave edilir.İyice pişmiş olan çorba harcı el blenderi ile püre haline getirilir,süzgeçten geçirilir kreması ilave edilir tuz ayarı yapılır ve sıcak servis edilir.
 
BRUSCHETTA  İÇİN
Malzemeler:
6 dilim Ciabatta ekmek
100gr İçim Taze peynir
2 dal taze kekik
2 dal biberiye
2 diş sarımsak
50 gr kurutulmuş domates
tuz,karabiber,zeytinyağ
 
Hazırlanması:
İnce kıyılmış sarımsak,baharatlar ,kurutulmuş domates ve İçim Taze peynir'i  bir kapta karıştırın.
Ekmeklerin üzerine tuz ,karabiber ,zeytinyağ karışımını sürün ve önceden ısıtılmış fırında istediğiniz kıvamda kızartın.Fırından aldıktan sonra ekmeklerin üzerine taze peynirli hazırladığınız karışımı sürün ve çorba ile servis edin.
Afiyet Olsun...
 

KESTANE  PÜRELİ  CHEESE-CHOCOLATE  MOUSSE,TAZE  ZENCEFİLLİ   VİŞNELİ  SOS  İLE
Malzemeler:

Tabanı  İçin:
1/2 paket yulaflı  bisküvi
100gr kestane püresi
30 gr tereyağ

Kremalı Kısmı İçin:
100gr İçim Taze peynir
200 gr bitter çikolata
1 tane yumurta sarısı
3 tane yumurta akı
70 gr toz şeker

Taze  Zencefilli Vişneli Sos İçin:
200gr vişne
80 gr toz şeker
80 gr su
20 gr taze ince doğranmış zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanması:
Bisküvi,kestane püresi ve tereyağını rondodan çekip püre haline getirin.20-22 cm kalıba bastırıp taban oluşturun.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta şeker ile yumurta sarısını  yumurta teli ile benmaride çırpın ve çikolatayı ilave edin.
çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin.Çikolata eriyince,karıştırma kabını benmariden alıp karışımın içine  peyniri ilave edin, iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Yumurta aklarının içine bir fiske toz şeker atıp kar gibi oluncaya kadar mikserle çırpın.Hazırladığınız çikolatalı karışıma iki defada  alttan yukarı doğru karıştırarak ekleyin.Bu karışımı taban oluşturduğunuz kalıba döküp ,kalıpla birlikte buzluğa donması için kaldırın.
Sos için gerekli tüm malzemeleri sos tenceresine alıp koyulaşıncaya kadar kaynatın.Koyulaşınca blendirden geçirin.Buzlukta bekemekte olan cheesecake'yi servis edeceğiniz tabağa alın üzerine
hazırladığınız sos'u dökerek servis edin.
Afiyet Olsun...





2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım afiyet olsun demek geldi benim içimden de:))
öpüyorumm:)

vişnap dedi ki...

İnci'm çok geçmiş olsun .Yine de fazla yormadan yap işlerini olur mu şekerimm.Tariflerin hepsi şahane görünüyor buradan yapan ellerine kollarına sağlık olsun yiyenlere afiyetler ola .Kocaman sevgilerimle öpüyorum seni canımmmm.