6 Aralık 2012 Perşembe

KIYMALI YAPRAK DOLMASI

 
Tüm takipçilerime selamlar,dolma hazırlamak özellikle sarması çok oyalayıcı
 bir iş:)hepinizin çok severek yediğinizi tahmin edebiliyorum zira bizim evde çok revaçta  bir lezzet:)) bir de dolmanın nasıl sarılacağını bilmeyenler olabilir diye düşündüm,ayrıca  arşivimde de bulunması için  şema ile birlikte yayımlamak istedim.Açıklayıcı şemayı Melis Şef'in facebook sayfasından aldım umarım faydalı olur..
Malzemeler:

1/2 kg Asma yaprağı
300 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 büyükçe kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2-3 domates püresi

Hazırlanması:
Kuru soğanı küp küp doğrayın bir tasa alın.Üzerine sırası ile ince kıyılmış maydanoz,kıyma yıkanmış pirinçler ve salçaları ekleyip yoğurmaya başlayın.Biraz sulandırmak gerekecek 1 kahve fincanı suyu azar azar ilave ederken bir taraftan harcı yoğurmaya devam edin.Asma yaprağına hazırladığınız içten yaklaşık bir tatlı kaşığı koyarak sarın,tencerenize dizin ,üzerine biraz tuz serpin ve zeytinyağını gezdirin.(Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin veya kış için hazırladıklarınızdan bir kaç kaşık kullanın)domates püresini ilave edin.Yaklaşık 2 su bardağı
su verin.Dolmaların üzerine ağırlık olması için bir tabak kapatın, önce harlı ateşte kaynatın daha sonra kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.Ateşten alınca tencerenin kapağını hemen açmayın biraz demlensin.Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...


1 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

canım merhavbalar bu kadar düzgün olmasalarda bende iyi bir yaprak sarımcısıyımdır ne yalan söyleyeyim her türlüsü bizim evde çerez misali hüpletilir . eline sağlık fotolar süper sen de süpersin daha ne olsun.. güzel bir hafta sonu diliyorum esenkal..