7 Aralık 2012 Cuma

TAVUK TAŞLIK İLE KOKOREÇ

 
 Tavuk taşlığı hepiniz biliyorsunuz  sanıyorum:)yılda bir kaç kez hanemizde hazırlarım bu lezzeti fakat, ancak iki çeşit reçetem var :))bunlardan bir tanesi adeta yalancı kokoreçe benzeyen  şekli.
 ölçü yazamayacağım tariflerden biri  zira hazırlaması çok kolay.Özellikle hafta sonları için ideal hemen bir sandviç arası ve ayran öğün geçiştirmek için çok pratik lezzetli.
Şimdi nasıl hazırlamışım;yeteri kadar taşlığı iyice yıkıyorsunuz bir kaç defa suya ıslatıp  süzüyorsunuz burası çok önemli.Sonra üzerine çıkacak kadar su ile haşlamaya bırakın.Taşlıklar  pişince aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi bıçak ile bir kaç parçaya  ayırın.Bir tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ dökün ,doğradığınız taşlıkları kavurun çok kurutmadan 10-15 dak. yeterli olacak  veya biraz daha uzatabilirsiniz kıvamını kesinlikle anlayacaksınız.Ateşten almadan önce tuz,bolca kekik ve pul biber serpip sıcak servis edin.İster porsiyonda Nohutlu  Pilav eşliğinde ,ister sandviçle.
Afiyet Olsun...


1 yorum:

u.aydin dedi ki...

sevgili inci ben sakatatlarin hepsini yerim,hatta simdi kokorec dedin nasil canim cekti..ellerine saglik olsun ,tarif icin sagol...sevgilerle...