11 Haziran 2013 Salı

ISPANAKLI POĞAÇA

Malzemeler:

125 gr tereyağ(oda ısısında)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
10-15 tane ıspanak yaprağı
 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
 1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar un

Hazırlanması:
Öncelikle ıspanak yapraklarını yıkayıp suları süzüldükten sonra incecik kıyın. Daha sonra hamur yoğuracağınız tasa tereyağ ile yoğurdu dökün ve yoğurun.Üzerine yumurta akını,kaşar peynir rendesini,tuz kabartma tozu ve kıydığınız ıspanakları ilave edip hafifçe yoğurmaya devam edin.Unu azar azar ilave ederek hamur haline getirin. 10 dak dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi şekillendirin.Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra arzu ederseniz çörek otu serpebilirsiniz. önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
NOT:
Hamur çabuk toparlanan bir hamur olmuyor. ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım.Yumşak hamurdan, elinizdeki hamurları unlayarak çıkardıktan sonra un eklemeyi bitirebilirsiniz.Dinlenen hamuru şekillendirmek kolay oluyor.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: