21 Haziran 2014 Cumartesi

KEŞKÜL

Herkese  sağlıklı ,sevdiklerinizle bol muhabbetli hafta sonları
 dilerim.Havalar ısındı artık mutfakta hiç vakit kaybetmek istemiyoruz değil mi? dışarıda yaplacak çok daha güzel aktiviteler var :)Ancak evimizde hazırladığımız lezzetlere ağırlık verirsek  daha sağlıklı beslenmiş oluruz. Elif Korkmazel tarifi ile Keşül'ü yıllardır hazırlarım, lezzetli ve hazırlaması çok pratik.Sıcak yaz günleri için çok ideal hafif bir tatlı oluyor.Daha önce yine mutfakta az zaman harcayacağınız  "Pudingli Sütlaç" tarifime de bakabilirsiniz.Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday,mısır farketmez)
4 yemek kaşığı içme suyu
1 çay kaşığı vanilya
 
Hazırlanması:
Bir tencereye şeker ile yumurtayı dökün ve yumurta teli ile karıştırın..Sonra sütü  yavaş yavaş ilave edin bir taraftan karıştırmaya devam edin.Karışım,homojen oluncaya kadar yumurta teli ile karıştırın.
Daha sonra orta dereceli ateş üzerinde karıştırarak  ısıtın.Yoğurt mayalama ısısı gibi  çok hafif ısıya ulaşınca su ile incetilmiş nişastayı ip gibi dökerek süt karışımına ilave edin.Karıştırmaya devam edin.
Muhallebinin üzeri göz göz olunca ateşten alın.İsterseniz vanilya ilave edin karıştırın.Tencerenin kenarından  boşaltarak veya büyükçe bir kepçe ile kaselerinize  soğumadan  paylaştırın.Keşkül ılındığı zaman süslemesini yapın buzdolabına soğumaya bırakın.Tercihan dondurma ile servis edin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: