2 Aralık 2014 Salı

MUZLU PUDİNGLİ MUFFİN

 Herkese selamlar ,Soğuk algınlığı ve gripten bende nasibimi aldım arkadaşlar): bloğumu ihmal sebebim bu değil elbette:))İNSTAGRAM  fırtınası yüzünden bloğuma uğramaz oldum:) esas olan, bloğumu  güncellemek , arşivimi genişletmek elbette arkadaşlar . İntagram da zaman, tarifler ama her şey çok çabuk tüketiliyor, şimdilik çok  popüler fakat biz  blogda  kaldığımız yerden devam edelim:)
Arşivimi gözden geçirince daha önce "Pudingli Kurabiye" hazırlamışım , bugün ki tarifim yine puding ile hazırlanmış "Muzlu  Pudingli Muffin" her iki tarifimide gönül rahatlığı  ile deneyebilirsiniz
  
Malzemeler:

 3 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker (ince belli olandan)
1 çay bardağı sıvıyağ
 1su bardağı süt
1 paket muzlu puding ( Dr.Oetker kullandım)
 1 paket kabartma tozu
 2,5 su bardağı un

 Hazırlanması:
 Yumurtalar ile şekeri beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın sonra sıvıyağ ve sütü ilave edin.Daha sonra unlu kısmı; pudingi,kabartma tozu ve unu ilave edin homojen oluncaya kadar mikserle çırpın. Muffin  kalıplarının yarısından biraz fazla kısmına kadar doldurun.2-3 yemek kaşığı kadar kek hamurundan ayırın ,1 yemek kaşığı kakao ilave edin ve karıştırın.Muffinlerin üzerine paylaştırın.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.
NOT: Bu ölçülerle 12-14 adet muffin oluyor,istenirse kek kalıbında da hazırlayabilirsiniz. Kakao ilave etmek tamamen arzunuza kalmış. Çilekli, kakaolu vb. puding ile de hazırlanabilir. Şeker oranını artırabilirsiniz bu ölçü ile az şekerli oldu,"örneğin, 1 su bardağından iki parmak az şeker "kullanabilirsiniz. Kek Malzemelerinin oda ısısında olmasına özen gösterin.Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim.
Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok: