10 Ocak 2015 Cumartesi

ÇIRPILMIŞ YUMURTA

Genellikle geç yapılan hafta sonu kahvaltılarında  eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımına göz göz yumurta kırma alışkanlığımız vardır fakat ev halkına  beğendirebilmek o kadar zor ki ! yok yumurta sarıları top top kalacak, yumurta akı hafif pişmiş olacak ,biri beğense diğerlerini memnun etmek zor. Mutfakta çareler tükenmez elbette , hepsine birer tane bakır yumurta tavası aldım,kökten kurtuldum bu eziyetten . Buyrun nasıl isterseniz kendiniz pişiriniz diye:)ilk  haftalarda  yaptıkları işten evet,memnundular, son günlerde -hadi nasıl olursa  yeriz, düzeyine geldiler:))
Bende bazen Omlet, bazen Menemen veya İNSTAGRAMDA sörf yaparken  teferruatına rastladığım "Çırpılmış Yumurta" şeklini sundum . Sesleri çıkmıyor beğenerek yiyorlar :) alt tarafı çırpılmış yumurta demeyiniz, Bu reçeteyi hazırlamak çok kolay elbette ama itina ile hazırlanırsa lezzetini katlarsınız:)) Yarın Pazar kahvaltınıza  mutlaka hazırlayıp  deneyiniz,tavsiye ederim . Hepinize sağlıklı,huzurlu ,mutlu pazarlar  dilerim...
 
Hazırlanması:
2 yumurtayı önce homojen oluncaya kadar çırpın.2 yemek kaşığı süt ekleyin çırpmaya devam edin.Yapışmaz yüzeyli tavanıza 1 tatlı kaşığı tereyağ ve zeytinyağ karışımını eritin .Bu arada ocağın ateşi çok kısık olsun.Sonra dökün çırpılmış yumurtanızı,kaşık ile kenarlarından başlayarak hafif hafif karıştırın.Top ,top piştiğini göreceksiniz.Kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayıp ocaktan alabilirsiniz.Sonra içine ince rendelenmiş 1 yemek kaşığı kaşar peynirini ,tuzunu,karabiberini ilave edin karıştırın ve servis tabağınıza dökün.Dereotu,maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun... 

1 yorum:

Ferkay dedi ki...

Bende ancak böyle çok pişmiş yiyebiliyorum, ellerine sağlık canım..