10 Şubat 2015 Salı

ALMAN PASTASI

 Aslında her şey zamanında güzel,her şeyi de zamanında yapmalı insan değil mi arkadaşlar ? İnsan zamanında doya doya yaşamalı kış'ı ki,zamanı gelince de hasretle kucaklayalım sıcacık ilk baharı ve yaz günlerini :)) şimdi sabırla acele etmeden kış mevsimini yaşama vakti.O zaman ne yapıyoruz ? Sıcacık çay ve kahvelerimize eşlik edecek "Alman Pastası" harika bir lezzet , garanti tarif  @chefgulhankara reçetesi ile hazırladım  tavsiye ederim.

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğur
1 su bardağı erimiş tereyağ
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz badem
1 paket kabartma tozu

Hazırlanması:
Şeker ve yumurtaları beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.daha sonra yoğurt ve eritilmiş yağı ekleyin bütünleşinceye kadar çırpın.daha sonra toz badem,un ve kabartma tozunu ilave edin aynı yönde mikserle 1-2 dakika kadar çırpın 26 cm pişirme kağıdı gerilmiş kelepçeli kalıba veya aynı ölçülerde yağlanmış kalıba dökün.önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.İlk 20 dak.fırının kapağını açmayın .Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kreması İçin:
1 yemek kaşığı dolusu nişasta,1 yemek kaşığı dolusu un,2 su bardağı süt,1 tane yumurta sarısı,1 paket vanilya,1/2 su bardağı toz şeker,1 tatlı kaşığı tereyağ,2 yemek kaşığı dolusu krem şanti

Bir tencereye un,nişasta,toz şeker ve yumurta sarısı bir taraftan yumurta teli ile karıştırılırken azar azar süt ilave edilir, böylece hiç topak kalmaz. Sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirilir.Üzeri göz göz olunca ocaktan alın,vanilya ve tereyağ ilave edin.Yağ eriyinceye kadar devamlı karıştırın ve soğumaya bırakın.Arada bir kaymak tutmaması için karıştırın Ilındığı zaman krem şantiyi ekleyin mikserle 3-4 dak.kadar homojen oluncaya kadar çırpın. Soğumuş kekinizi ortadan ikiye kesin ,kremayı alt parçasına serin üzerine dilimlenmiş iki tane muz döşeyin ve üzerine kekin diğer yarısını kapatın . Son olarak , üzerine  pudra şekeri serpin.Şimdiden kolaylıklar dilerim.

1 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

İnci ablacımmm
ellerine sağlıkk eminim on numara olmuştur :)
öperim çok