26 Şubat 2015 Perşembe

TARHANA ÇORBASI VE BRUSCHETTA

Gülümseyin işte;kimine yalandan,
Kimine inattan ,kimine içten,kimine küfürden,kimine sevgiyle,kimine "Aşk"ile
Bir şekilde gülün o yerine gider.
Alıntı...
Herkese hayırlı bereketli cumalar.Yine haftanın son günü oldu anlamadan ,çok da yaşayamadan :) Hayatta önemli olan elbette önce sağlık ve huzur ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte olmak, gerisi teferruat..
"Krutonlu Tarhana Çorbası ve Bruşetta" ile geldim :) iki lezzet bir arada harika oluyor tavsiye ederim."Kuruton" ve "Bruschetta (Bruşetta) tarifini daha sonraki paylaşımlarda vereceğim.Şimdi sadece tarhana çorbasından bahsedeceğim.Umuyorum,hepinizin mutfaklarında hazırladığınız veya satın aldığınız tarhananız vardır. Benim, her yıl düzenli olarak  hazırladığım "TARHANA"yı nasıl hazırladığıma bakabilirsiniz.

Malzemeler:

3 tepeleme yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolusu salça(biber,domates farketmez)

Hazırlanması:
 Çorba tenceresine tarhanayı ,suyu ve salçayı  döküp  orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriyorsunuz.Tuzunu ve çorbanın kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Servis ederken üzerine bol Kruton ve yanında Bruşetta ile servis ediniz...

NOT:
-Tarhana çorbasının üzerinde kruton olduğu için yağ ilave etmedim.
-Krutonsuz  çorba hazırlayacaksanız ; 1tepeleme yemek kaşığı tereyağ ile salçayı mutlaka kavurarak başlayın . Soğuk su ve tarhanayı daha sonra ilave edip yine orta dereceli ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
-Çorbaya içme suyu yerine; et veya  tavuk suyu kullanırsanız , çok daha lezzetli olur.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık, tarhana çorbanın anasıdır:):):)