2 Mart 2015 Pazartesi

SİYAH PİRİNÇ PİLAVI

Siyah Pirinç"ile bir etkinlikte Risotto hazırlamıştık arkadaşlar oradan biliyorum.Akabinde Siyah Pirinci araştırdığımda çok faydalı bir besin olduğunu öğrendim.Türkiyeye ilk kez Filipinlerden getirilmiş tohumları çoğaltılarak Edirne,Adana ve Samsun da ,üretilmeye başlanmış.Beyaz pirinçten farkı ise;Siyah pirincin besin değerinin çok yüksek olması , mağnezyum , demir, E vitamini,protein ,potasyum bakımından zengin bir lif ve mineral deposu olması ayrıca antioksidan değerinin yüksekliği sebebi ile bağışıklık,sinir sistemini kuvvetlendirir yaşlanmayı yavaşlatır,yorgunluğa karşı çok etkili en önemlisi düşük kalorili olması.Pilavsız yapamam diyen Şeker hastası ve Diyet yapan arkadaşlarıma öneririm.Pişmeden önce siyah olan rengi,pişince morlaşıyor.Bir kaç ayrıntı dışında Beyaz pirinç pilavı gibi hazırlanıyor.Suda ıslatma süresi 1,5 saat ve pişerken içine bırakılan su 1'e 3 oranında olmalı.
Görüşünceye kadar sevgi ile kalın...

Malzemeler:

1 su bardağı siyah pirinç
3 su bardağı  sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yeterince tuz

Hazırlanması:
Teknik olarak beyaz pirinç pilavı gibi pişiriyoruz sadece siyah pirinci fazla kavurmak gerekmiyor.
Öncelikle  pirinci 1-2 saat kadar tuz ilave etmeden ! sadece ılık su ile ıslatalım .Güzelce yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
Diğer tarafta ,pilav tenceresine yağları eritmeye başlayın .Hafifçe erimesi yeterlidir pirinçleri ilave edebilirsiniz.1-2 dakika kavurun suyunu ve tuzunu  ilave edin . Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
Pirinçler suyunu çekip ,yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...

Hiç yorum yok: