14 Mayıs 2016 Cumartesi

TİRAMİSU TART

Herkese sevgiler , selamlar . Blogumu terk etmiş gibi göründüm fakat İNSTAGRAM ' da,paylaşımlara devam ediyordum.Beni oradan da takip edebilirsiniz.Bundan sonra ara vermeden bloğumu güncelleyeceğim inşallah:)
 Evet..Hepimiz için güzel bir cumartesi olsun dilerim arkadaşlarım.
Bugün İstanbul da hava harika . Günü gezerek geçirmek isteyeceksiniz :) sözüm bugün misafir bekleyenlere veya gideceklere olsun..Tarifin uzunluğuna bakarak gözünüz korkmasın inanın hazırlaması tarifi yazmaktan çok daha kolaydı "Tiramisu Tart" şiddetle önereceğim bir lezzet oluyor.
Sevdiklerinizle bal sohbetlerde yemeniz dileğimle..
Tiramisu Tart
Malzemeler:
Kek İçin ;
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ (ince belli)
1 çay bardağı süt
25 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
Keki Islatmak İçin;
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
Kreması İçin:
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
100 gr Pınar Labne
Üzeri İçin;
Kakao
Hazırlanması:
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.Malzeme listesindeki sıra ile ekleyin.Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunuzu dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.Kürdan kontrolü ile fırından alın.Kekin çukur yüzeyi üste gelmek üzere servis tabağına alın.
Kek ılınınca su ve nescafe karısımı ile ıslatın.Krema için ; vanilya ve labne hariç tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar karıştırın.Üzeri göz göz olunca ocaktan alın.Vanilyayı ekleyin karıştırın.Soğuduğu zaman labneyi ekleyin 2-3 dakika mikserle çırpın.Tart kekin çukur kısmını tamamen doldurun.Kremanın üzerini tamamen kaplayacak kadar kakao serpin.Tercihen akşamdan hazırlayın.Acelesi varsa 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.


Hiç yorum yok: