1 Haziran 2016 Çarşamba

ÜÇGEN BÖREK

 Son günlerde öyle telaşlı günler yaşıyoruz ki !Allah selamet versin arkadaşlar:) Ramazan gelmeden diye .. Öne alınmış nişanlar düğün dernekler tabii en önemlisi prensesimin bu yıl mezun oluyor olması . Hanede öğrenci mi var ! Hele ki ! mezun mu oluyor , bilenler çok daha iyi anlıyordur halet-i ruhiyemi . Cümlemizin evlatlarının yolu açık olsun , hepsi çok emek veriyorlar sağlıkla , başarıyla dolu olsun hayatları.
Evet arkadaşlar , Bu aralar mutfak çalışıyor elbette fakat fotoğraflayacak vakit yok doğrusu  "Üçgen Börek" lerimin , hazırlanma aşamasını küçücük de olsa fotoğrafını çekebildim faydalı olur umarım . Yine oldukça kolay ama çabuk tüketilmesi gereken bir lezzet zira durdukça ilk çıtırtılığı kalmıyor yumuşuyor ama denenesi bir lezzet . Beni İNSTAGRAM dan takip edebilirsiniz.
Malzemeler:
3 tane yufka
2 tane yumurta (1 sarısı üzeri için)
1 çay bardağı sıvıyağ (en küçük olandan)
1 çay bardağı süt
150 gr kadar yağsız beyaz peynir veya lor
Hazırlanması:
Yumurta sıvıyağ ve süt ile bir sos hazırlayın.Bir yufkayı serin üzerine sos sürün.2. Yufkayı da serin yine sos sürün.3. Yufkaya da aynı işlemi yapın ve peynir serpin.Şimdi yufkaları "her iki yönden" iki parmak kalınlığında yufkanın ortasına doğru katlayın.Ortada iki rulo oluşacak.
İki rulo arasını kesin.Daha sonra Her iki ruloyu üçgen şeklinde keserek pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün susam çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.





Hiç yorum yok: